úterý 7. června 2011

Anjelka - šitie telíčka - návod

Sú dve variácie anjelok, ale len jedna metóda šitia telíčka. Pokiaľ chcete ušiť tento typ anjelky, ktorá má oblečené šaty s rukávmi tak telíčko sa šije len z látky telovej farby.

Telíčko šité len z látky telovej farby.
Pokiaľ chcete ušiť tento typ anjelky je to trochu náročnejšie, ale nie nemožné :).

Postup je nasledovný: Musíte spolu zošiť dva pásy látky jeden telovej farby, ktorý bude tvoriť hlavu a hrudník a druhý z látky ktorá bude tvoriť živôtik. Znázornené je to dole na obrázku A. Zošité dva pásy látky v mieste zošitia rozžehlite! Látku prehnite na polovicu tak ako to vidíte na dolnom obrázku, podľa strihu si na látku prekreslite obrysy telíčka. Podľa obrysu látku zošite, pri zošívaní buďte dôsledné a držte sa obrysov aby telíčko keď ho prevrátite nebolo kostrbaté, ale aby boli švy pekne hladké a plynulé. Po zošití látku staroslivo odstrihnite okolo stehov, v miestach zaoblenia švové prídavky rozstrihnite až ku švom ale buďte pri tom veľmi opatrné pretože ak látku nastrihnete veľmi hlboko tak sa vám môže počas vypchávania steh roztrnúť a telíčko sa už nebude dať opraviť, budete ho musieť vyhodiť a z toho budete akurát smutné takže opatrne!


Na látku telovej farby si prekreslite podľa strihu nohy a ruky anjelky. Látku zohnite na polovicu, zošite podľa odkresleného strihu a vystrihnite. Nákres je na obrázku vyššie. 






Žádné komentáře:

Okomentovat