středa 8. června 2011

Anjelka -tvár - návod

Predtým ako začnete maľovať tvár musíte mať spravené vlasy, prípadne dokončené aj iné ozdoby hlavy ako sú: šatky, kvietky, čelenky, klobúky. Pretože tak je jednoduchšie namaľovať oči na správne miesto.  
Oči sa robia nasledovným spôsobom: zoberiete si dva špendlíky a zapichnete ich na miesto kde chcete mať nakreslené oči, ak sa vám ich pozícia nepáči tak ich presuňte tak aby ste s výsleným vzhľadom tváre boli spokojné.
 Keď máte špendlíky zapichnuté na správnom mieste tak ich možete vytiahnuť, a na dierky ktoré vám ostali po ich vytiahnutí nakreslite oči.
Na maľovanie očí používam čiernu farbu na textil do ktorej opatrne namočím hlavičku špendlíka a spravím maličkú bodku na dierku po špendlíku, a znovu namočím do farby a nakreslím oko na druhú dierku po špendlíku ;)
Na nakreslenie očí môžete použiť napríklad aj fixku na textil, v konečnom dôsledku na tom nezáleží čím ich namaľujete jediné na čo dávajte pozor je aby sa vám farba nerozpíjala. Najskôr si vašu farbu otestujte na ústrižku látky aby ste zistili ako sa správa po nanesení na látku a až potom sa rozhodnite či ju použijete aj na ostro :)
Keď už máte farbu na očkách zaschnutú môžete dokresliť líca. Ja na líčka používam obyčajné šminky na líca, ale ak sa nemaľujete môže to byť problém ale môžete na líčka použiť aj červenú pastelku. Raz som skúšala aj takú metódu, že som zastrúhala červenú pastelku a stružlinky z tuhy som potom prstom rozotrela anjelke na líčka a výsledok bol dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat